Καταστράφηκαν και τα δύο ποιμνιοστάσια μιας κτηνοτροφικής μονάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών από φωτιά που ξέσπασε προχθές το απόγευμα. Κάηκαν ζώα, αυτοκίνητα αλλά και μπάλες με άχυρο και τριφύλλι. Επί τόπου μετέβη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Β. ΒΙΠΕ και από το Δρυμώνα με οκτώ οχήματα και 15 άνδρες.

Επιπλέον στο χώρο μετέβη και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας με αντιδημάρχους και ενημερώθηκε σχετικά ενώ δεσμεύτηκε ότι μετά την καταγραφή των ζημιών η δημοτική αρχή θα λάβει μέτρα για τη στήριξη των δύο ιδιοκτητών των ποιμνιοστασίων.

Η ανάρτηση του κ. Νασίκα σε κοινωνικό δίκτυο

Μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς σήμερα το απόγευμα στο Βελεστίνο, που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή δύο ποιμνιοστασίων, παραβρεθήκαμε άμεσα στο χώρο, εγώ προσωπικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Χατζής, ο Αντιδήμαρχος Γιαννακός Βαγγέλης, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Χρήστος Σπαθής, ο Πρόεδρος της ΤΚ Μικρού Περιβολακίου Στέργιος Παπαζήσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παλληκάρης Δημήτρης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Διοικητή και τους Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Βελεστίνου οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα και κατέσβησαν την φωτιά. Μαζί επιχειρούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και μηχανήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Μετά από συνομιλία με τους δύο συνδημότες μας και ιδιοκτήτες των ποιμνιοστασίων δεσμεύτηκα ότι μετά την καταγραφή των ζημιών η Δημοτική Αρχή θα προβεί στην άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη τους!!!

Στο μεταξύ από φωτιά που ξέσπασε και στον Πλάτανο Αλμυρού κάηκαν δεκάδες στρέμματα με χορτολιβαδικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διενεργεί η Πυροσβεστική.

Φωτό από την ανάρτηση του Δ. Νασίκα

πηγή: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here