«Ξαναχτύπησε» ο έμπορος ζωοτροφών από την περιοχή του Αλμυρού, με θύμα του αυτή τη φορά κτηνοτρόφο από την Φθιώτιδα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 54χρονο για απάτη και μια 51χρονη για συνέργεια σε απάτη και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης δύο ετών στον καθένα, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο διέταξε μάλιστα έκτιση των ποινών των δύο καταδικασθέντων, εφόσον συλληφθούν, διότι απουσίαζαν από την ακροαματική διαδικασία. Η απάτη φέρεται να έγινε τον Αύγουστο του 2020, όταν οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έλαβαν προκαταβολή 3.000 ευρώ από τον κτηνοτρόφο της Φθιώτιδας, για να τους αποστείλουν ζωοτροφές, τις οποίες φυσικά ακόμη δεν έχει λάβει… Σημειώνεται ότι ο 54χρονος είχε καταδικαστεί προ ημερών πάλι για απάτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και του είχε επιβληθεί ερήμην ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή.
Ο 54χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις δικαστικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος είχε επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους υπεύθυνους του πτηνοτροφείου στην Κορινθία και είχε προσποιηθεί πως θα τους πουλήσει πιστοποιημένη σόγια με 44% πρωτεΐνη, προς 352 ευρώ τον τόνο. Αυτή ήταν η αρχική του πρόταση, καθώς κατόπιν φέρεται να μείωσε τις απαιτήσεις του και να έδωσε έκπτωση, προσφέροντας 347 ευρώ τον τόνο.
Μάλιστα φέρεται να είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους υπεύθυνους του πτηνοτροφείου. Τελικά φέρεται να τους έπεισε να παραγγείλουν 20 τόνους σόγια και να του αποστείλουν με τραπεζικό έμβασμα το ποσό των 9.410 ευρώ. Ο 54χρονος φέρεται να πήρε τα χρήματα, ωστόσο δεν απέστειλε τη σόγια, που είχε δεσμευτεί να παραδώσει στο πτηνοτροφείο… Έτσι οι κότες έμειναν από τροφή και οι υπεύθυνοι του πτηνοτροφείου αναζήτησαν το δίκιο τους στη δικαιοσύνη. Η μήνυση εναντίον του 54χρονου από τους πτηνοτρόφους είχε υποβληθεί στις 24 Απριλίου του 2019.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ