Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκηςέθεσε εκτός ΚΟ τους βουλευτές Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, πριν αυτοί ανεξαρτητοποιηθούν, όπως είχαν προαναγγείλει το Σαββατοκύριακο.

Ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος, έστειλε σχετική επιστολή σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με την οποία του γνωστοποιεί τις δύο διαγραφές.

“Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα οι βουλευτές Θεοπίστη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κ.Ο” αναφέρει η επιστολή.

Τσακαλώτος και Πέρκα είχαν γνωστοποιήσει την πρόθεση τους να ανεξαρτητοποιηθούν από χτες, με τον Στέφανο Κασσελάκη όμως να τους προλαβαίνει, σε μία κίνηση “εντυπώσεων”. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πλέον με 45 έδρες.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Τσακαλώτος-Πέρκα δεν παραδίδουν την έδρα τους

Την πρόθεση της να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά να μην παραδώσει την έδρα εξέφρασε νωρίτερα το πρωί η βουλευτής Πέτη Πέρκα.

“Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης”, είπε, μιλώντας στο MEGA, η Πέτη Πέρκα, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Την έδρα μου δε θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από την γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δε δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω”.

Σύμφωνα πάντως και με χθεσινές διαρροές, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν θα παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες τους, καθώς δεν δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος, από τη στιγμή που παραιτήθηκαν από την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κασσελάκης: Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας

“Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία”.

Αυτό τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, με παρέμβασή του στο Κόκκινο”, το πρωί της Δευτέρας, μια ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση της “Ομπρέλας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και ότι “θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο που θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία”.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι “δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας”, υπογραμμίζοντας ότι “προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά”.

“Θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύω ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βίτσας: Νέος φορέας στις ευρωεκλογές – Άνοιγμα σε ΜέΡΑ25

Την δημιουργία ενός φορέα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, εις εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ξεκαθάρισε, κατά τη γνώμη του, η δημιουργία του νέου κόμματος έχει “κλειδώσει”.

Ο κ. Βίτσας βέβαια δεν στάθηκε μόνο εκεί, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει και το ΜέΡΑ25, στελέχη δηλαδή που ως επί τω πλείστον ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015.

“Ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό τον νέο φορέα; Τα στελέχη της Ομπρέλας που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν το 2015”, απάντησε χαρακτηριστικά.

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς όπως είπε “η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη, έχει πάει πολύ προς τα δεξιά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ