Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση – Ποιο είναι το ύψος των προστίμων που επιβάλλεται

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για το άρθρο 38 του νόμου  4760/2020, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ζώων που προκαλούν αγροζημίες.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω άρθρο ορίζει ότι στον ιδιοκτήτη των ζώων που προκάλεσαν αγροτικές φθορές, θα επιβάλλεται από την αστυνομία, διοικητικό πρόστιμο, ως εξής :

1) Για την πρώτη φορά επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ στον ιδιοκτήτη των ζώων.

2) Για τη δεύτερη φορά επιβάλλεται πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ.

3) Για την τρίτη φορά επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

4) Για κάθε επόμενη φορά το πρόστιμο διπλασιάζεται, κάθε φορά. (2.000), (4.000), (8.000) κ.λ.π.

Οι αγρότες και εν γένει οι καλλιεργητές που διαπιστώνουν φθορές από ζώα στα αγροκτήματά τους, θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τα κατά τόπους δασονομεία, τα οποία υποχρεούται να προβαίνουν στην διαπίστωση των ζημιών, την εκτίμηση αυτών και την υπόδειξη του εκάστοτε ιδιοκτήτη των ζώων που προκάλεσαν τις φθορές. Καθώς και να υποβάλουν σχετική μήνυση. Αυτό πρέπει να το επαναλαμβάνουν οι αγρότες κάθε φορά που θα διαπιστώνουν φθορές, ανεξαρτήτως της αξίας της κάθε ζημιάς.

Με τον τρόπο αυτό, της ενεργοποίησης του νέου Νόμου, από τους καλλιεργητές, θα καταφέρουν να επιτύχουν την άμεση επίλυση του προβλήματος της καταστροφής των περιουσιών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ