Η ραγδαία ανάπτυξη των νέων  τεχνολογιών,   της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην εκπαίδευση, στις συναλλαγές, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψης  των ανθρώπων. Οι αλλαγές αυτές  βελτιώνουν κατά κανόνα την ποιότητα της ζωής μας, αλλά υπεισέρχονται όμως  και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη κινδύνων και νέων μορφών εγκληματικότητας.
Στόχος της ημερίδας μας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης, ήταν η ευαισθητοποίηση των γονέων στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά καθώς και η απόκτηση των απαραιτήτων γνώσεων για την προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η εξαιρετική και εποικοδομητική παρουσίαση του εισηγητή, Ανθυπαστυνόμου κ. Σκόνδρα Γεώργιου και οι συμβουλές του προς τους γονείς, διάρκειας δύο ωρών και πλέον,  συνέβαλαν στην  απόλυτη επίτευξη του στόχου της ημερίδας μας, παρά την απουσία της  δεύτερης εισηγήτριας ψυχολόγου κ. Γιαννίκου Εύης, η οποία δεν κατάφερε να συμμετέχει λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας της.

Ο κ. Σκόνδρας  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο  φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, των συμπεριφορών εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια, στον εθισμό,  καθώς και στον σημαντικό  ρόλο της οικογένειας στη χρήση του διαδικτύου. Επικεντρώθηκε  στους τρόπους ενδεδειγμένων παρεμβάσεων στο επίπεδο της πρόληψης σχετικά με τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου αλλά και σε πρακτικές συμβουλές  για την προστασία των παιδιών από τους νέους κινδύνους  που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων  του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης ευχαριστούν  θερμά τον Ανθυπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ. Σκόνδρα Γεώργιο για τον πολύτιμο χρόνο του και την εξαιρετική συνεργασία και ανανεώνουν το ραντεβού τους στην επόμενη ενημέρωση  για τους μαθητές  τον Φεβρουάριο 2023.

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ