Με την έκδοση του ΦΕΚ 4151 Β΄/26.06.2023 γίνεται πράξη μια πάγια διεκδίκηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στον Αλμυρό.
Αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια του Δήμου στάθηκαν τόσο η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, όσο και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κος Σωκράτης Σαβελίδης, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και επανακατάρτισης των δημοτών μας ως δίκαιη συνετέλεσαν καταλυτικά στην ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στον Αλμυρό.
Μέχρι σήμερα, περί 25 με 30 ενήλικοι έως και μεσήλικοι μαθητές συνδημότες μας ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν από 80 έως και 150 χλμ καθημερινά για να φοιτήσουν στα 2 υπάρχοντα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. στη Μαγνησία που λειτουργούν στο Βόλο. Πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τις μετακινήσεις τους, αλλά και οικογενειακό κόστος καθώς όσες και όσοι επιθυμούσαν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση ή την επανακατάρτιση σε άλλο γνωστικό αντικείμενο έπρεπε να αφιερώσουν όλες τις απογευματινές τους ώρες ώστε να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
Από εκτιμήσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού την ερχόμενη πενταετία πρόκειται να προσελκύσει περί τους 80 έως 100 μαθητές σε ετήσια βάση. Τα μαθήματα θα αρχίσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2023 – 2024 και θα πραγματοποιούνται στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. από 18:00 έως 22:00 – 22:30 καθημερινά. Οι τομείς που μπορούν να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
· Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
· Πληροφορικής
· Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
· Διοίκησης και Οικονομίας
· Μηχανολογίας
· Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα τηλ.: 2421047386, 2421047387 και 2421052984 για περισσότερες πληροφορίες.
Ο Δήμος Αλμυρού πρόκειται να καλύψει εξολοκλήρου το πρόσθετο λειτουργικό κόστος του σχολικού συγκροτήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ