Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης που αποτελούσαν την ομάδα “UnderWater Explorers” και πραγματοποίησαν ένα μαγικό ταξίδι στην εξερεύνηση και στη γνώση, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας της πιλοτικής  ευρωπαϊκής δράσης “At the School of Open Cohesion (ASOC)”, το 2019-2020, παρευρέθηκαν στην τελετή απόδοσης στην κοινωνία των Υποβρύχιων Μουσείων Κίκυνθος, Ακρωτήριο Γλάρος και Ακρωτήριο Τηλέγραφος στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας,  προσκεκλημένοι του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Τα εγκαίνια των Υποβρύχιων Μουσείων στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, έγιναν από την Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα  Μενδώνη  ενώ ο Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Αγοραστός βουτώντας με στολή δύτη ήταν αυτός που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων δίνοντας και επίσημα στο κοινό τα τρία νέα ναυάγια του Παγασητικού.

Σε αυτό το ταξίδι οι μαθητές   ασχολήθηκαν  με το έργο “Δημιουργία Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΕΑΧ) στην Αλόννησο  και στον  Δυτικό Παγασητικό (Αμαλιάπολη)”. Μελέτησαν και εξερεύνησαν τον “κοιμώμενο γίγαντα” της Θεσσαλίας, το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα, που αποτελεί τον “Παρθενώνα των ναυαγίων” στο ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου και στον Δυτικό Παγασητικό (Αμαλιάπολη). Ανέδειξαν  την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά, ένα πρωτοποριακό έργο της Περιφέρειας  Θεσσαλίας, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  ένα  έργο τρεις φορές βραβευμένο, που αποτελεί ένα μοναδικό έργο υποδομής για το άνοιγμα και την προβολή του ενάλιου πλούτου στο ευρύ κοινό, καθώς και για την προσέλκυση και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη Σοφία, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους βουλευτές κ. Χρήστο Μπουκώρο, κ. Αθανάσιο Λιούπη, κ. Κων/νο Μαραβέγια,  τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκο Ευάγγελο και τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής  Αρχής  Θεσσαλίας κ. Βασίλη Γαλάνη.

Οι μαθητές/τριες,  Αμβράζη Α., Αργύρη Ε., Γιαννούχος Χ., Γκουράρος Α., Ζαβού Α., Καραγκούνης Κ., Καραλίδου Μ., Καρπέτης Χ., Κεπεσίδου Μ., Κωνσταντίνου Π., Ξηρομερήσιος Β., Τσανή Π., Τσιανή Β. και Ξυνός Ι. και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Σταυραντώνη Μαρία και Σιαμέτη Αθανασία του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης ευχαριστούν  τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής  Αρχής  Θεσσαλίας κ. Γαλάνη Βασίλειο για την πρόσκληση και την φιλοξενία και τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο για την μεταφορά των μαθητών στην Αμαλιάπολη.

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ