Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις περικοπές των επιδοτήσεων που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 920 εκατ. ευρώ

Στο χάος βυθίζεται η Γερμανία καθώς στις διαμαρτυρίες των αγροτών που είναι εξοργισμένοι με τις περικοπές επιδοτήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, προστίθεται και η απεργία των μηχανοδηγών στα τρένα. Η απόρριψη της προσφυγής της σιδηροδρομικής εταιρείας της χώρας Deutsche Bahn από το δικαστήριο της Φρανκφούρτης, οδηγεί τις μεταφορές της χώρας σε παράλυση τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οπότε και έχει προγραμματιστεί η λήξη της απεργίας- αν και οι μηχανοδηγοί λένε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ως τότε θα κάνουν «ένα διάλειμμα» και θα συνεχίσουν.

Και καθώς τα τρακτέρ έχουν αποκλείσει τους δρόμους, στους σιδηρόδρομους τα δρομολόγια θα εκτελούνται με ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης αναγκάζοντας πολλούς από τους εκατομμύρια επιβάτες της Deutsche Bahn να ακυρώσουν τα ταξίδια τους ή να βρουν άλλους τρόπους για να φτάσουν στον προορισμό τους. Περίπου το 80% των υπεραστικών δρομολογίων θα ακυρωθεί, ενώ οι περιφερειακές γραμμές θα επηρεαστούν σε διαφορετικό βαθμό.

Η απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι μηχανοδηγοί των εμπορευματικών τρένων, έχει προκηρυχθεί από το συνδικάτο των μηχανοδηγών, GDL, το οποίο διεκδικεί καλύτερους μισθούς, μαζί με μείωση της εργασίας από 38 σε 35 ώρες την εβδομάδα. Η πρόταση της Deutsche Bahn να δοθούν στους οδηγούς διάφορες επιλογές σχετικά με τον αριθμό των ωρών εργασίας τους από 35 έως 40 ώρες την εβδομάδα δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί. Ζητούν επίσης αύξηση ύψους 500 ευρώ το μήνα, καθώς και ένα εφάπαξ μπόνους πληθωρισμού ύψους 3.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί αγρότες εντείνουν τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούν από την αρχή της εβδομάδας σε όλη τη χώρα κατά των σχεδιαζόμενων περικοπών των επιδοτήσεων, όπως αυτές για το πετρέλαιο κίνησης, έχοντας αποκλείσει με τα τρακτέρ τους αρκετές εισόδους αυτοκινητοδρόμων, ή σταθμεύοντάς τα σε πόλεις και χωριά όπου πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών, εκατοντάδες αγροτικά οχήματα έφτασαν στη γερμανική κυβερνητική περιφέρεια, στην εμβληματική πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, παρόλα αυτά, η γερμανική κυβέρνηση επιμένει να προχωρήσει τα σχέδιά της, ελπίζοντας ότι οι περικοπές που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 920 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ