Προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ θα προσφέρεται σε όποιον νέο ηλικίας 18 έως και 25 ετών εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Πού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Την “κάρτα ελευθερίας” (ή Freedom Pass) ως κίνητρο για όσους νέους κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ειδικότερα ότι ήρθε η ώρα να δοθεί επιβράβευση στους πολίτες, ιδίως στους νέους, για ένα νέο παράθυρο ελευθερίας και ανακοίνωσε ότι με την πρώτη δόση εμβολίων στους νέους 18 – 25 ετών, θα δίνεται προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ.

Η κάρτα αυτή θα ενεργοποιείται την επομένη του εμβολιασμού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους και εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και για τουρισμό.

 

“Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή τους, ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους νέους “να τσιμπήσουν αυτήν την ευκαιρία για να τσιμπηθούν με το εμβόλιο”.

Η “κάρτα ελευθερίας” θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια με πλοίο και τρένο, έξοδα ενοικίασης οχήματος, έξοδα για ξενοδοχεία και κάμπινγκ, αλλά και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, σε σινεμά, σε θέατρα, σε μουσεία, σε αρχαιολογικους χώρους, σε σχολές χορού.

Θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιασθεί μέσα στο 2021. Αφορά δηλαδή και όσους νέους έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από εδω και στο εξής. Θα εξαντλείται σταδιακά με τη χρηση της μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό ή μέσω μίας μιας ειδικής βεβαίωσης για τους νέους που δεν διαθέτουν κινητό νέας γενιάς.

Η κάρτα όπως διευρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αφού ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει στον εμβολιασμό του, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημερα. Ο νέος που θα δικαιουται την κάρτα θα λαμβάνει ολες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα θα αποθηκεύεται σε ένα “ψηφιακό πορτοφόλι” και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συναλλαγές με POS.

Σημειωτέον ότι τελικά στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε τα υπόλοιπα “προνόμια” ή διευκολύνσεις για εμβολιασμένους, που περιλαμβάνουν ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κλπ, να ανακοινωθούν τελικά τις επόμενες ημέρες και όχι σήμερα όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και αυτό προκειμένου να προβληθεί επικοινωνιακά η “κάρτα ελευθερίας” και να σταλεί καταρχάς το μήνυμα στους νεους, οι οποίοι όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός συμβάλλουν εκ των πραγμάτων περισσότερο στην κινητικότητα και τη μετάδοση του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε επίσης ότι οι νέοι είναι η κατηγορία του πληθυσμου που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από το lockdown, καθώς είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση τους να χάνονται. Αλλά και ότι σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες, οι νέοι 18-25 δεν είχαν κάποια οικονομική ενίσχυση.

Κάτι που δεν ανέφερε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που εξειδικευσαν το μέτρο ανά τομέα, είναι πως σε αυτή την ηλικιακή ομάδα η εικόνα της κυβέρνησης τον τελευτάιο χρόνο ήταν αρνητική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ