Στις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε η επαρχία Φαρσάλων κατά την περσυνή πρωτοφανή κακοκαιρία που έλαβε την κωδική ονομασία «Ιανός» αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών με θέμα «Κρατική Αρωγή: Εμπειρία- Μεταρρύθμιση -Εξέλιξη».

Ο κ. Εσκίογλου σημείωσε πως «οι πρωτοφανείς καταστάσεις μας οδήγησαν σε ένα εξαιρετικά δυνατό τεστ αντοχής των μηχανισμών πολιτικής προστασίας που διαθέτουμε εμείς ως αυτοδιοίκηση, αλλά και δοκίμασε τα αντανακλαστικά της ίδιας της πολιτείας. Μέσα από μία εξαιρετικά επώδυνη για τους πληγέντες εμπειρία όμως, δείξαμε τόσο στις κρίσιμες εκείνες στιγμές που τα φαινόμενα ήταν σε εξέλιξη, αλλά και την επόμενη ημέρα, πως με συνέργειες μπορούμε να υπερβούμε ακόμη κι αυτό που φαντάζει ανυπέρβλητο. Δημιουργήθηκαν νέοι μηχανισμοί σε όλα τα επίπεδα, της πρόληψης, της αποκατάστασης, της αποζημίωσης. Από εκείνη τη μέρα που κανείς δε θα ξεχάσει στα Φάρσαλα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, κάθε μέρα, ώστε να μη βρεθούμε ξανά σε τέτοιου είδους καταστάσεις» κατέληξε.

Σημειώνεται πως ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αλλά και πλήθος δημάρχων και αυτοδιοικητικών από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

πηγή:https://www.ifarsala.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ