Έργα συνολικού προϋπολογισμού 14.689.000 ευρώ  έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μόνο τον τελευταίο  χρόνο, στο νησί της Σκιάθου. «Πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά  έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο νησί και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε μαζί  με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στο νησί.

«Σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, εργαζόμαστε μεθοδικά και  προετοιμάζουμε το μέλλον και την επόμενη μέρα στη Σκιάθο, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε.   Συνολικά στη Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί 35 έργα προϋπολογισμού 36,2  εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα  ύψους 14,7  εκατομμυρίων ευρώ στο νησί . Και συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Δήμο, ο οποίος είναι καθόλα έτοιμος, στο μεγάλο πρόγραμμα  των Γαλάζιων Σημαίων αλλά και στο νέο αναπτυξιακό εργαλείο της   Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) νήσων Σποράδων,  που φέρνει έργα προϋπολογισμού άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ στα νησιά της Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα  υπό εξέλιξη έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σκιάθο 

-Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές  «Τρούλος»,  «Αχλαδιές»,  «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή»

-Χρηματοδότηση  της συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου μέχρι τις 30-6-2022, με συνολικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ 

-Κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ

-Αποκατάσταση  βλαβών του επαρχιακoύ οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ 

-Στερέωση και αποκατάσταση  Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ

-Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ 

-Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ 

-Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ

-Προγραμματική σύμβαση για τη «Μελέτη επέκτασης ΧΥΤΑ Σκιάθου» με προϋπολογισμό 170.748,88 ευρώ(από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας) 

-Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

-Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ