Τα έργα ενίσχυσης της γέφυρας του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό επισκέφθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Μ.Σ., παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκου και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ποσού 1,7 εκατ. ευρώ. Τα προβλεπόμενα έργα αφορούν κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στα όρια της κοίτης για την διαφύλαξη και αποκατάσταση των παρόδιων οδών, την Ανακατασκευή των χαλινών ανάντη και κατάντη της γέφυρας με οπλισμένο σκυρόδεμα, την κατασκευή μικροπασσάλων διατομής D=0.35m περιμετρικά των θεμελίων της παλαιάς γέφυρας με ταυτόχρονη κατασκευή κεφαλόδεσμων, έργα διευθέτησης και ομαλοποίησης της κοίτης στο συγκεκριμένο τμήμα και κατασκευή συμπληρωματικών προστατευτικών έργων των πρανών με συρματοκιβώτια.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη σε σχετικές της δηλώσεις ανέφερε: «Στο Δήμο Αλμυρού, με τη συνεργασία του Δημάρχου και των Τοπικών Συμβουλίων γίνονται έργα ουσίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών, που εξασφαλίζουν τις ασφαλείς μετακινήσεις, την αντιπλημμυρική προστασία και προάγουν τον αθλητικό και τον πολιτισμό. Με τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού συνεχίζουμε να προγραμματίζουμε και να σχεδιάζουμε νέα έργα στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ