Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, τμήματα της Α΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Τρίκαλα. Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν ο Αντισυνταγματάρχης Αν. Καραθανάσης και η Ταγματάρχης Μπάρκα Ελπίδα όπου τους οδήγησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων. Εκεί έγινε ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού, από τον Υπολοχαγό Μπαγανά Βασίλειο.

Η ΣΜΥ, σύμφωνα με Ν.1911/1990 (όπως τροποποιήθηκε με τους Ν.2913/2001 και Ν.4361/2016 και ισχύει μέχρι σήμερα), είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και ανήκει στην Ανώτερη Βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποστολή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) σε περίοδο ειρήνης είναι η: α. Παροχή στους σπουδαστές ποιοτικής εκπαίδευσης τρίτου κύκλου σπουδών της χώρας και η καλλιέργεια παράλληλα του στρατιωτικού πνεύματος, προσδίδοντας σ΄ αυτούς όλες τις στρατιωτικές αρετές και χαρακτηριστικά. β. Διατήρηση του ηθικού των σπουδαστών σε υψηλό επίπεδο και η βελτίωση συνεχώς της εικόνας και του κύρους της σχολής και του σώματος των Μονίμων Υπαξιωματικών γενικότερα. γ. Απόδοση στο Στρατό Ξηράς (ΣΞ), διοικητικών και τεχνικών Μονίμων Υπαξιωματικών, ικανών να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και να εργάζονται και επιχειρούν σ’ ένα διακλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής το 2016. Το Μουσείο περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην ιστορία του 5ου Συντάγματος και ιδιαίτερα στη μάχη του Υψώματος 731, του οποίου βρίσκεται σήμερα η Σχολή. Στη δεύτερη θεματική ενότητα παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή της Σχολής από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η τρίτη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στη δράση του Ελληνικού Στρατού εκτός των συνόρων της χώρας και συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη μάχη του Ελ Αλαμέϊν (1942), στη συμμετοχή του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδος (ΕΚ.Σ.Ε), στον πόλεμο της Κορέας (1950-1955) και στη δράση της Ελληνικής Κύπρου(ΕΛΔΥΚ) στα γεγονότα της Κύπρου (1974).

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο στην πόλη των Τρικάλων για φαγητό και βόλτα.

Το σχολείο ευχαριστεί  τους υπεύθυνους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και ιδιαίτερα τον Διοικητή Ταξίαρχο Σαράντη Τυλιγαδά. Τους μαθητές συνόδευσαν οι: Γιώργος Καπράνας Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, Μαρίνα Λέτσιου, Αθανάσιος Μαγκλάρας και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ