Ενημερώνουμε τις Δημότισσες και Δημότες Αλμυρού ότι με την υπ’ αριθ. 158/2023 Απόφαση Δημάρχου συστήθηκε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αλμυρού για την Εξέταση Αιτημάτων Ένταξης ή μη Οικογενειών ή Μεμονωμένων Ατόμων στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βιοτικών Αναγκών και στην χορήγηση επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και αντικατάσταση οικοσκευής τους, κατ’ άρθρο 4 της υπ’ αριθ. 33862/2019 (ΦΕΚ 1699 Β/16-05-2019) ΚΥΑ.
Η εν λόγω Επιτροπή διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες, προκειμένου:
α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών.
β) Να ορίσει το βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής.
Η Επιτροπή προσδιορίζει το ύψος της του επιδόματος σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ανωτέρω ΚΥΑ.
Η τελική αναγνώριση των δικαιούχων των επιδομάτων της παρούσας γίνεται με απόφαση του Δημάρχου, σύμφωνα με την εισήγηση της ανωτέρω Επιτροπής.
Συνημμένα στην παρούσα Ανακοίνωση θα βρείτε:
– Την υπ’ αριθ. 33862/2019 (ΦΕΚ 1699 Β/16-05-2019) ΚΥΑ «Διαδικασία Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από Φυσικές Καταστροφές»
– Αίτηση Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης
– Υπεύθυνη Δήλωση
– Υπεύθυνη Δήλωση (2).
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας πυρκαγιών της 26ης Ιουλίου 2023 να υποβάλλουν τα αιτήματα τους στο Δήμο Αλμυρού είτε δια ζώσης στο Πρωτόκολλο του Δήμου Αλμυρού, στο ισόγειο του Δημαρχείου, στην υπάλληλο Ευφροσύνη Γιαννούλη με αναπληρώτρια την Αθανασία Βαλκανιώτη, είτε ηλεκτρονικά στο email: [email protected]
Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση όλων των δημοτών για περαιτέρω διευκρινίσεις και ενημερώσεις.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2422350209, 6974601203.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ