Το ηχηρό μήνυμα «ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» ακούστηκε χθες 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Αλμυρού, στα πλαίσια Ενημερωτικής Εκδήλωσης προς τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου Αλμυρού, η οποία διοργανώθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών που τιμάται στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους.
Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε το Βίντεο που Δημιούργησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια της Ενημερωτικής Καμπάνιας κατά της Βίας των Γυναικών «Ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσεις» (https://www.youtube.com/watch?v=ZmqokTOWPK8)
Κεντρικές Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, η Ψυχολόγος κα Ιφιγένεια Αρίδη και η Αστυνόμος Β’ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, κα Πέγκυ Κυρίτση. Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Αλμυρού, κα Αρετή Μπέη δίνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στα ζητήματα της βίας και της ανάγκης αλλαγής της νοοτροπίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλμυρού, κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, καθώς διαβάσθηκε και μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κου Σωκράτη Σαβελίδη.
Επιπροσθέτως, την εκδήλωση τίμησαν αποστέλλοντας μαγνητοσκοπημένα μηνύματα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Καλυψώ Γούλα.
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αλμυρού ως ο Συνδετικός κρίκος μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και της Αυτοδιοίκησης αλλά και του Δικτύου Δομών και όσων φορέων εμπλέκονται στα ζητήματα αυτά, προσπαθεί να δημιουργήσει δράσεις ουσίας, που στοχεύουν στην αφύπνισή όλων μας και στην κινητοποίηση κάθε ηλικίας ώστε να η βία να παύσει να θεωρείται κανονικότητα, να παύσει να θεωρείται ντροπή για τα θύματα αλλά επιτέλους να ακούγεται στον ίδιο βαθμό και ακόμα πιο δυνατά από τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται.
Με μεγάλη υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που δημιουργήσαν Μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους με τίτλο ο Κύκλος της Βίας. Τέλος, τιμώντας τη μνήμη του συμπολίτη μας, μαιευτήρα – γυναικολόγου κου Μιλτιάδη Λασκαρίδη, ενός ανθρώπου πάντα δραστήριου και υποστηρικτή της νέας γενιάς, ο οποίος χάθηκε πρόωρα ένα χρόνο πριν, βραβεύτηκαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ με δωροεπιταγές που προήλθαν από χορηγίες και δωρεές στενών φίλων του εκλιπόντος.
Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε την Υφυπουργό κα Μαρία Συρεγγέλα και τη Γενική Γραμματέα, κα Καλυψώ Γούλα για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και ιδιαιτέρως την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας και τη φυσική της παρουσία δίνοντας το μήνυμα της εγγύτητας και της αλληλεγγύης.
Ευχαριστούμε θερμά τις Ομιλήτριες κα Ιφιγένεια Αρίδη και κα Πέγκυ Κυρίτση και κυρίως, από καρδιάς ευχαριστούμε τις Μαθήτριες και τους Μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας για την ελπίδα που μας χαρίζουν με την παρουσία και τη δράση τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους, προσπαθώντας να τους δίνουμε τα εφόδια που χρειάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο, μόνο προς το καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ