Λόγω της πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού για σήμερα Κυριακή 06 Αυγούστου, συγκλήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον συντονισμό δράσεων πολιτικής προστασίας και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η διασφάλιση του επιπέδου ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων οργάνων του Σ.Τ.Ο. στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τα μηχανήματα έργου, η υδροφόρα καθώς και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού είναι σε άμεση ετοιμότητα και στην διάθεση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα.
Εφιστούμε την προσοχή των δημοτών μας αναφορικά με την αποφυγή οποιασδήποτε εργασίας που μπορεί να αποτελέσει αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης, γίνεται έκκληση για τον προληπτικό καθαρισμό των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των χωριών και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους.
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή μας εκδήλωση πυρκαγιάς οφείλουμε να ενημερώσουμε άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα (2422026603), την αρμόδια του Δήμου Αλμυρού Νίκη Κυριτσά (6974601203) ή τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκος (6936542784).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ