Χθες, Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αλμυρού για τον συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, λόγω επικείμενου υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ισχυρών βροχών και καταιγίδων στην ευρύτερη περιοχή από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 04 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου.
👉Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση ετοιμότητας του Δήμου αναφορικά με το προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που θα συνδράμουν σε περίπτωση πλημμυρών.
👉Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος επισήμανε το άριστο επίπεδο συντονισμού ενεργειών που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και ανάπτυξη δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο σύμφωνα με τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και της Πολιτικής Προστασίας.
Γίνεται έκκληση στους συνδημότες μας που απασχολούνται σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, για το επόμενο τριήμερο, να μην διέρχονται από διαβάσεις χειμάρρων και ρεμάτων κατά την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης, αλλά και για αρκετή ώρα μετά την παύση του φαινομένου, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παράσυρσης τους.
‼️Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή των πολιτών κάποιος συνάνθρωπος μας που βρίσκεται σε κίνδυνο ή ανάγκη κατά την εκδήλωση της βροχόπτωσης να ενημερώσουν άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα (2422026603) ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού κ. Λεωνίδα Βούλγαρη (6936036002).
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καθώς σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου , με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Για τους λόγους αυτούς, ενημερώσουμε ότι ο περιφερειακός δρόμος στον Ξεριά θα παραμείνει κλειστός από το ύψος των εργατικών κατοικιών της ΑΓ. Βαρβάρας έως του ύψος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, καθώς αναμένεται η αύξηση του όγκου υδάτων.
Ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού των φρεατίων και στην απομάκρυνση φερτών υλικών, ενώ ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης.
Σε περίπτωση που παρατηρήσετε συγκέντρωση φερτών υλικών, που εμποδίζουν την διέλευση των υδάτων καλέστε στα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου:
2422 350 243, 2422 350 226, 2422 350 204
Και στο κινητό του Αντιδημάρχου κου Βούλγαρη 6936 036 002
Ζητάμε την συνεργασία όλων, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτή την κακοκαιρία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ