Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές της Α, Β Λυκείου και Γ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2022. Την πρώτη ημέρα σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική  επίσκεψη, στο Υπουργείο Παιδείας, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στο φιλόξενο περιβάλλον του Υπουργείου και συνομίλησε μαζί τους.

Ομάδα μαθητών του Λυκείου που συμμετέχουν στην εφημερίδα του σχολείου, οργάνωσαν μια συνέντευξη με την κ. Μακρή,  ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον άνθρωπο, την πολιτικό, την υφυπουργό, την πορεία και το έργο της στις θέσεις ευθύνης που είχε  αναλάβει και  τα μελλοντικά της σχέδια.

Η Υφυπουργός μίλησε εγκάρδια στους μαθητές και τους συνεχάρη για την αξιόλογη δραστηριότητα του σχολείου τους και επιβράβευσε το έργο των εκπαιδευτικών. Η συζήτηση ήταν πραγματικά ευχάριστη για όλους και η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή εντυπωσιάστηκε από την  ευθύτητα, την ειλικρίνεια και την  καθαρότητα σκέψης και λόγων των εφήβων. Τους ευχαρίστησε επίσης για  το χριστουγεννιάτικο καλάθι που της πρόσφεραν,  με  δώρα από την τοπική μας αγορά,. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν  και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Α. Κόπτση  και  να συνομιλήσουν για λίγο  μαζί του. Τέλος η Υφυπουργός είχε οργανώσει και την ξενάγησή μας  στα έργα Τέχνης που κοσμούν χώρους του Υπουργείου  Παιδείας, από τον καθηγητή Καλών Τεχνών κ. Έξαρχο. Πριν την αποχώρησή μας  από το Υπουργείο Παιδείας, βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία  στο γραφείο της Υφυπουργού και την ευχαριστήσαμε για την υπέροχη φιλοξενία.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου συμμετείχαν σε διάφορα  πειράματα και μετά επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης  ξεναγήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, περπάτησαν στους κήπους στο Ζάππειο και επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί στην αίθουσα της ολομέλειας  ξεναγήθηκαν και ένιωσαν για λίγο μικροί βουλευτές. Τους καλωσόρισαν οι βουλευτές  Μαγνησίας  κ. Α. Μεϊκόπουλος και κ. Α. Παπανάτσιου  και ο κ. Κ. Τσαγκλιώτης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζ. Μακρή. Στην μεγαλοπρεπή αίθουσα  «Ελευθέριος  Βενιζέλος» θαύμασαν την υπέροχη έκθεση για το  21 «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή Των ελλήνων Δύο Αιώνες μετά». Οι μαθητές  μας  επέστρεψαν  από το εκπαιδευτικό διήμερο στην Αθήνα γεμάτοι με  πλούσιες εμπειρίες.

Επίσης οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων  και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Παρασκευή 25/11/22.

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ