Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST είναι ένας αξιόπιστος εταίρος σε ευρωπαϊκά έργα, καθώς δημιουργεί νέους τρόπους παραγωγής και υιοθέτησης της καινοτομίας από άτομα, ομάδες και επιχειρήσεις διαφορετικού υπόβαθρου. Το JOIST βελτιστοποιεί το διαμοιρασμό και τη διαχείριση της γνώσης, προωθεί την επιχειρηματικότητα, ενισχύει και επιταχύνει τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων, υποστηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και εμπνέει μαθητές, φοιτητές και νέους.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν  στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας, 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση» και με την καθοδήγηση ειδικών ξεναγών,  αλληλεπίδρασαν  με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης και κατανόησαν  τα τεχνολογικά θαύματα της συγκεκριμένης περιόδου,  γνώρισαν επίσης  τον τρόπο με τον οποίο οι δύο πρώτες βιομηχανικές επαναστάσεις αναμόρφωσαν τις κοινωνίες.

Στην τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας, έμαθαν για τα τρισδιάστατα γραφικά δημιουργώντας τον πρώτο δικό τους εικονικό κόσμο με τη χρήση ενός λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας, ειδικά σχεδιασμένου για παιδιά. Έμαθαν τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και παρακολούθησαν στην πράξη τη δημιουργία και την εκπαίδευση ενός AI μοντέλου με τη χρήση δωρεάν εργαλείων τεχνολογίας.

Οι μαθητές γνώρισαν  στην πράξη την Επαυξημένη Πραγματικότητα. Εξοικειώθηκαν  με την AR τεχνολογία και δοκίμασαν  τη λειτουργία της  με τις διαθέσιμες κινητές συσκευές του JOIST.  Έζησαν μια μοναδική εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις δυνατότητες της VR τεχνολογίας σε όλο το εύρος των εφαρμογών της, από την ψυχαγωγία μέχρι τις επιστήμες.

Η Διευθύντρια

Μαρία  Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ