Συστάσεις στους γονείς και στους δύο μαθητές (φερόμενο δράστη και φερόμενο θύμα) της υπόθεσης εκφοβισμού που απασχόλησε την τοπική κοινωνία του Αλμυρού, φέρεται να έκανε χθες η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζεται για την υπόθεση, η εισαγγελέας Ανηλίκων φέρεται να δέχθηκε στο γραφείο της τους γονείς και τους δύο εμπλεκόμενους μαθητές. Προς τον φερόμενο ως δράστη του εκφοβισμού, που φέρεται να κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο του συμμαθητή του, αφήνοντάς τον γυμνό μπροστά σε συμμαθήτριές του, η εισαγγελέας Ανηλίκων επισήμανε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πως αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά, κινδυνεύει να βρεθεί στις φυλακές ανηλίκων. Το ίδιο φέρεται να επισήμανε και στον γονέα του εν λόγω μαθητή. Οι δύο μαθητές φέρεται να προβληματίστηκαν έντονα από τις συστάσεις της εισαγγελέως και φέρεται να έφυγαν φοβισμένοι από την Εισαγγελία.

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος του ανήλικου μαθητή και της έργω εξύβρισης. Ο φερόμενος ως δράστης είναι 14 χρόνων. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, όταν ο φερόμενος ως δράστης, ένα ζωηρό παιδί, όπως λένε, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο του ανήλικου συμμαθητή του της Α’ τάξης του Γυμνασίου, την ώρα που αυτός συνομιλούσε με συμμαθήτριές του… Ο φερόμενος ως δράστης φοιτά στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος και η διεύθυνση του Γυμνασίου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Θ», κατά την ώρα του διαλείμματος σε απόμερο σημείο της αυλής του σχολείου, βρισκόταν μια ομάδα παιδιών, τα οποία αστειεύονταν μεταξύ τους. Ξαφνικά ο μαθητής της Γ’ τάξης, άρπαξε και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο του παιδιού της Α’ τάξης, την ώρα που οι καθηγητές βρίσκονταν σε άλλο σημείο του προαύλιου.

Το παιδί απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς, ενώ ενημερώθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τους γονείς του μαθητή της Γ’ τάξης και τον ίδιο για εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν για «πλάκα» και πως δεν υπήρχε κάποια κακή πρόθεση κατά του παιδιού της Α’ τάξης. Ωστόσο, δεν γλίτωσε την τιμωρία από μέρους του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, αφού του επιβλήθηκε διήμερη αποβολή. Η μητέρα του θύματος, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, υποβάλλοντας έγκληση. Ο μαθητής της Γ’ τάξης τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή, ενώ φέρεται να έχει λάβει μέρος σε διάφορα επεισόδια εντός του σχολείου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here