Επενδυτικό δάνειο συνολικού ύψους 1.001.745 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Αλμυρού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι του δανείου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Να αναφερθεί ότι το ποσό του δανείου θα καλυφτεί κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (500.872,50 ευρώ) και κατά 50% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων (500.872,50 ευρώ). Το επιτόκιο θα είναι σταθερό 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καθώς το ακριβές επιτόκιο από πόρους της ΕΤΕπ θα καθορίζεται κατά την ανάληψη του ποσού από την ΕΤΕπ και σταθερό 3,10%, για το 50% από το Τ.Π και Δανείων, ανεξάρτητα από τον χρόνο συνομολόγησης καθώς αφορά στην εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος χρηματοδότησης που αποπληρώνεται από το Π.Δ.Ε.
Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου ορίζεται στα 15 χρόνια, με έναρξη εξυπηρέτησης την 1/1 του επομένου της ολοκλήρωσης του έργου ή της προμήθειας έτους, όπως προκύπτει από τη σύμβαση ανάθεσης του έργου ή της προμήθειας.

Μίσθωση κτιρίου
Στο μεταξύ, τους όρους της διακήρυξης για τη μίσθωση κτιρίου, με σκοπό τη στέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει συνολική επιφάνεια κατ’ ελάχιστον 150 τ.μ. και να είναι κατάλληλο για τη χρήση Εκπαιδευτηρίου – Νηπιαγωγείου ή να υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης σε Εκπαιδευτήριο – Νηπιαγωγείο (ενδεικτικά δύο αίθουσες διδασκαλίας αίθουσα με ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας 15τ.μ. καθώς και 1,5 τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο μαθητή) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο, κουζίνα, τουαλέτες για νήπια και ΑμεΑ, αποθήκες κλπ.

Επίσης, το ακίνητο θα πρέπει να έχει περιφραγμένο αύλειο χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των νηπίων για δυναμικότητα άνω των 60 μαθητών στον αύλειο χώρο ή χώρους εκτόνωσης θα πρέπει για κάθε μαθητή να έχει δύο τετραγωνικά μέτρα και θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου.
Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στο τμήμα που
περικλείεται από τις οδούς Στρατηγού Φράγκου, Ερμού, Κορυτσάς, Ευαγγελιστρίας, Ερμού, Αθηνάς, Γ. Μπαλτατζή, Φιλελλήνων, Στ. Κομητά, Στρατηγού Βελέντζα, Στρατηγού Φράγκου, τις εργατικές κατοικίες Αγ. Βαρβάρας και οι οικίες κάτω από την Στ. Κομητά μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Κορυτσάς και αριστερά της Φιλελλήνων και κάτω της Στ. Κομητά μεταξύ Φιλελλήνων και Αθηνάς.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτει κεντρική θέρμανση (αυτόνομη ή επαρκή για τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου) και δυνατότητα εγκατάστασης φορητών κλιματιστικών ανά αυτοτελή χώρο ή να είναι πλήρως κλιματιζόμενο.

πηγή:https://e-thessalia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ