Το Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, στα πλαίσια της επικοινωνίας του σχολείου με εκπαιδευτικούς φορείς και της εφαρμογής καινοτόμων δράσεων, ολοκλήρωσε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη το πρόγραμμα  «Έλα στη Θέση μου», με θέμα τα έμφυλα στερεότυπα.

Με αφορμή το πρόγραμμα οι μαθήτριες/συμμετέχουσες είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούν στον χώρο του σχολείου την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Μαρία – Σοφία Βαΐτση την Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Η γνωριμία τους και η συζήτηση μαζί της για τις απαιτήσεις και την πορεία μιας δυναμικής σταδιοδρομίας συνέβαλλε ουσιαστικά  στο να κατανοήσουν τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες της ανέλιξης στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και τις απαιτήσεις του επαγγέλματός της. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τα έμφυλα στερεότυπα στον χώρο εργασίας της και για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον δικό της επαγγελματικό κλάδο.

Επιπλέον, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 οι μαθήτριες συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαρούση και συνομίλησαν μαζί της για τα έμφυλα στερεότυπα στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η στάση της Σχολής και των Διδασκόντων σε τέτοια ζητήματα. Επίσης, η κ. Παπαρούση πληροφόρησε τις μαθήτριες για τον κανονισμό του ιδρύματος σχετικά με θέματα ισότητας και σεξιστικών συμπεριφορών, ενώ μοιράστηκε μαζί τους την πολύτιμη εμπειρία της.

Η Διευθύντρια του Λυκείου Ν. Αγχιάλου κ. Αγ. Μαγκλάρα και οι υπεύθυνες καθηγήτριες εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στις δύο εξαιρετικές κυρίες κ.κ. Μ.-Σ. Βαΐτση και Μ. Παπαρούση για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν στα παιδιά και για την ωφελιμότατη αλληλεπίδραση μαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ