Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι κηδεμόνες / μαθητές – μαθήτριες σε συνεργασία με το ΚΕ.ΘΕ.Α. «Πιλότος» πραγματοποίησαν δράση για το τρέχον σχολικό έτος, η οποία αφορούσε γενικότερα τις υπηρεσίες του ΚΕ.ΘΕ.Α. «Πιλότος» και ειδικότερα το θέμα των εξαρτήσεων και των εθισμών στο διαδίκτυο.

Η υλοποίηση των παρεμβάσεων είχε στόχο να έρθει το ΚΕ.ΘΕ.Α. «Πιλότος»  σε επαφή σε όλες τις σχολικές συνιστώσες, να εισέλθει στην καθημερινότητα των μαθητών-μαθητριών με ένα διαφορετικό τρόπο, να ακούσει, να προβληματιστεί και να μοιραστεί την εμπειρία αυτή μαζί τους δίνοντας το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Το θέμα μας ήταν το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το οποίο προσεγγίστηκε συνεργατικά, βιωματικά, διαδραστικά και σε άριστο κλίμα, σε ένα χώρο που γέμισε με συναισθήματα, ερωτήσεις και ειλικρινή συζήτηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα στάδια: ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2022 όπου αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων. Ακολούθησε η συνάντηση με τους κηδεμόνες των μαθητών / μαθητριών μας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Στη συνέχεια ακολούθησαν η Α’ και Β’ Λυκείου στις 9 Φεβρουάριου 2023 και τέλος η Γ’ Λυκείου στις 9 Μάρτιου 2023.

Με την ολοκλήρωση της δράσης συνειδητοποιήσαμε άπαντες πως ο ορίζοντας της δράσης αυτής διαπλατύνθηκε και άγγιξε όλες τις εμπλεκόμενες συνιστώσες της σχολικής κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά όσους / όσες συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την εξαιρετική εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ