Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης  στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλλιεργείται  στο σχολείο, δείχνουν  – και  τη φετινή χρονιά – την ανθρωπιά τους και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο με  διάφορες δράσεις. Αφιερώνοντας  λίγο από τον χρόνο τους, εισπράττουν  χαρά και “γεμίζουν”   με την αίσθηση της προσφοράς.

  • Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ιδρύματος   “ΑΣΠΡΕΣ  ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ”  να συνδράμουν  στη δράση  «Ελάτε όλοι μαζί να στήσουμε το  Χριστουγεννιάτικο Δένδρο  της Ελπίδας»  ώστε να εξασφαλίσουν  το γάλα των  παιδιών  για  έναν  χρόνο, συγκέντρωσαν γάλατα εβαπορέ και τα πρόσφεραν   στο  Ίδρυμα την Πέμπτη  15/12/2022, λαμβάνοντας Τιμητικό Έπαινο από τη διοικούσα επιτροπή, για την προσφορά τους.  Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Βόλο, ομάδα μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου με την καθηγήτρια μουσικής κ. Κούτσικου Α. επισκέφτηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό, όπου ξεναγήθηκαν και τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.
  • Συμμετείχαν  και  φέτος   στο  έργο  του   “Make  a  Wish”  (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος)

αγοράζοντας έναν μεγάλο αριθμό από αστεράκια, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των  παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

  • Συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια και στήριξαν    την προσπάθεια του Σωματείου

Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπου”  για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, στοχεύοντας σ’ έναν κόσμο με λιγότερες διακρίσεις και ανισότητες. Οι ζωές των συνανθρώπων μας μπορούν να αλλάξουν πορεία  μέσα από δράσεις γενναιοδωρίας,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

  • Συμμετέχουν με κατασκευές στο  Χριστουγεννιάτικο Bazaar  για τη  “Φλόγα” που

θα πραγματοποιηθεί   στην Πλατεία του Αλμυρού, το Σάββατο 17/12/22.

  • Συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας

του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη.

Αποδεικνύεται  έτσι ότι το σχολείο εκτός από τη γνώση  που   παρέχει, διαμορφώνει  και  χαρακτήρες. Οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να γίνονται ενεργοί πολίτες,  αλλά και να  ευαισθητοποιούνται απέναντι στον συνάνθρωπο και να προσφέρουν την αγάπη και τη βοήθειά τους. Μπορεί η κατάκτηση της γνώσης  να τους  κάνει επιστήμονες, η κατάκτηση της παιδείας  όμως, θα τους  κάνει  Ανθρώπους.

Η Διευθύντρια                                                                                                                Σταυραντώνη Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ