Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης  στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλλιεργείται στο σχολείο, έδειξαν και τη φετινή χρονιά την ανθρωπιά τους και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο με  διάφορες δράσεις. Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους, εισπράττουν χαρά και “γεμίζουν” με την αίσθηση της προσφοράς.

Ευαισθητοποιήθηκαν στο άκουσμα του ιδιαίτερου προβλήματος υγείας της «μικρής Μαρίας» και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Το ποσό  κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό της μικρής, στην  Εθνική Τράπεζα μέλη του 15μελούς Μαθητικού συμβουλίου με την Διευθύντρια του σχολείου.

Ανταποκρινόμενοι επίσης στην πρόσκληση του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» να συνδράμουν στη δράση  «Ελάτε όλοι μαζί να στήσουμε το  Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Ελπίδας» ώστε να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών για έναν χρόνο, συγκέντρωσαν γάλατα εβαπορέ και τα παρέδωσαν με πολλή αγάπη σε εκπροσώπους του Ιδρύματος, οι οποίες  επισκέφτηκαν το σχολείο μας την Παρασκευή 22/12/2023.

Αποδεικνύεται έτσι ότι το σχολείο εκτός από τη γνώση που παρέχει, διαμορφώνει και χαρακτήρες. Οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να γίνονται ενεργοί πολίτες, αλλά και να ευαισθητοποιούνται απέναντι στον συνάνθρωπο και να προσφέρουν την αγάπη και τη βοήθειά τους. Μπορεί η κατάκτηση της γνώσης να τους κάνει επιστήμονες, η κατάκτηση της παιδείας όμως, θα τους κάνει ανθρώπους.

Η  Διευθύντρια                                                                                  Μαρία Σταυραντώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ