Η κατάσταση συναγερμού εξαιτίας παραβίασης του ορίου ασφαλείας της στάθμης της λίμνης Κάρλας, οδήγησε στην διακοπή του αρδευτικού νερού για 400 αγρότες στην ευρύτερη περιοχή Ριζομύλου, Στεφανοβικείου, Αγίου Γεωργίου και για τις καλλιέργειές τους σε 15.000 στρέμματα.

Η στέρηση αρδευτικού νερού θα σημάνει καταστροφή των καλλιεργειών, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και συμπλήρωσε ότι «η χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια με την συμμετοχή και εκπροσώπων των θιγόμενων αγροτών, μας οδήγησε σε μια πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς και το αρμόδιο υπουργείου, ώστε και το όριο ασφαλείας της λίμνης να μην παραβιαστεί και οι καλλιέργειες να μην χαθούν. Προτάθηκε να δοθεί αρδευτικό νερό για ακόμα έξι (6) ημέρες, ώστε να διασωθούν οι καλλιέργειες (κυρίως τριφυλλιού και βαμβακιού αυτή την περίοδο) και μέσα στην ημέρα, ίσως και μέχρι το μεσημέρι να υπάρχει θετική απάντηση».

Σημειώνεται ότι της χθεσινή de facto απόφασης, να διακοπεί το αρδευτικό νερό, προηγήθηκε πριν από 20 ημέρες σύσκεψη στον Ριζόμυλο, με τον δήμαρχο κ. Νασίκα να αναφέρει πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού γιατί η η στάθμη νερού στην Κάρλα έφτασε το όριο ασφαλείας των 4 μέτρων και έγινε ειδική αναφορά σε όλους εκείνους που λαθραία ανοίγουν αγωγούς για να ποτίζουν περισσότερα στρέμματα και ξηλώνουν τους περιοριστές πίεσης από τις βάνες.

ΠΗΓΗ:https://www.ertnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ