Απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Δέκα σημεία σταθμούς επέλεξε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην τελευταία συνεδρίασή του για σύνδεση με WIFI στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος με το οποίο ο δήμος Αλμυρού θα επιδοτηθεί με ποσό 15.000 ευρώ για να καλύψει τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση.

Αυτά είναι το Στάδιο, η κεντρική πλατεία Αλμυρού, σε κτίριο του δήμου στο Κουρί, η πλατεία της Αμαλιάπολης, το πρώην δημαρχείο Σούρπης, η κοινότητα της Ανάβρας ή άλλο κτίριο του δήμου στην περιοχή, η κοινότητα των Κωφών, το πρώην δημαρχείο Πτελεού και οι Κοινότητες Αγίων Θεοδώρων και Δρυμώνα.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού όρισε επιπλέον σημεία που δεν είναι απαραίτητο να δηλωθούν στο πρόγραμμα, αλλά μπορούν να υποστηριχθούν με την εκάστοτε ταχύτητα υπαρχουσών γραμμών. Αυτά είναι το μουσείο – Ωδείο, το Πολιτιστικό Κέντρο, οι Κοινότητες Ευξεινούπολης, Αχιλλείου, Κροκίου, Πλατάνου, τα σφαγεία Ανάβρας, οι Κοινότητες Κοκκωτών, Βρύναινας, Αγ. Τριάδας, Ανθοτόπου, Φυλάκης, Αργιλοχωρίου καθώς και ο χώρος της εμποροπανήγυρης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Σώμα, βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών τα 10 σημεία που επιλέχθηκαν είναι υποχρεωτικό να υποστηρίζουν την υψηλότερη ταχύτητα που διατίθεται στην αγορά της περιοχής με κατώτερο όριο ταχύτητας καταφόρτωσης (download) τουλάχιστον 30 Mbps και ταχύτητας οπισθόζευξης (upload) τουλάχιστον ισοδύναμη -εφόσον υπάρχει -της ταχύτητας την οποία χρησιμοποιεί ο δικαιούχος (Δήμος Αλμυρού) για τις οικείες ανάγκες εσωτερικής συνδεσιμότητας, οπότε και πρέπει να γίνει αναβάθμιση της ταχύτητας όπου αυτή είναι δυνατή και υποστηρίζεται από τον πάροχο.

Τα υπόλοιπα σημεία που προσφέρει η εταιρεία, με την οποία θα συνεργαστεί ο Δήμος, δεν χρειάζεται να δηλωθούν στο WiFi4EU οπότε μπορούν να υποστηριχτούν με την εκάστοτε ταχύτητα των υπαρχουσών γραμμών. Η τακτική είναι να επιλέγονται σημεία με βάση τις υπάρχουσες γραμμές, εκτός γραμμών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος ενεργοποίησης νέων γραμμών, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Αλμυρού προχώρησε σε αίτηση για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 15.000 € (δελτίο voucher) στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμφωνία επιχορήγησης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU επιλέγονται σημεία (πάρκα, πλατείες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα υγείας κ.λπ.) γενικά κοινόχρηστοι χώροι, όπου υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ