Το ποσό των 12.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε εργολάβο στο πλαίσιο ενδοδικαστικού συμβιβασμού, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Να αναφερθεί ότι πρόκειται για έργο που εκτελέστηκε με προφορική συμφωνία και αφορούσε τη μετατροπή μεταλλικής κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στην Ευξεινούπολη σε μηχανοστάσιο.

Το θέμα συζητήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος μετά από κλήση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, που καλούσε τον Δήμο Αλμυρού σε ενδοδικαστικό συμβιβασμό σε Συμβούλιο, επί της αγωγής του εργολάβου.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ανέφερε ότι “εργολάβος ζητεί να του καταβληθεί ποσό 12.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο για έργο που εκτέλεσε με προφορική συμφωνία, δηλαδή τη μετατροπή μεταλλικής κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στην Ευξεινούπολη σε μηχανοστάσιο και την τοποθέτηση του στην τοποθεσία «Ξηριάς».

Να αναφερθεί ότι η δικάσιμος της συζήτησης της αναφερόμενης αγωγής έχει οριστεί για τις 30.1.2024
Η αγωγή εισήχθη στο Διοικητικό Εφετείο μετά από απόρριψη αντίστοιχης αγωγής, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, με το αυτό ιστορικό και αιτητικό.
Επί αυτής της αγωγής η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, είχε λάβει την αριθ. 126/2021 απόφασή της, με την οποία έδινε εντολή στο νομικό σύμβουλο του Δήμου να παραστεί ενώπιον του ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου Αλμυρού και να συνομολογήσει την εκτέλεση του έργου και την οφειλή από πλευράς Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, “στο πλαίσιο των ανωτέρω και για την επίτευξη ενδοδικαστικού συμβιβασμού και εφόσον επιβεβαιώνεται η ιστορική βάση της αγωγής, ο Δήμος μπορεί να δηλώσει ότι αποδέχεται την αγωγή και την οφειλή, υπό τον όρο παραίτησης του αντιδίκου του 50 % του κονδυλίου του τόκου υπερημερίας και των δικαστικών εξόδων”.
Όπως προαναφέρθηκε, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τον ενδοδικαστικό συμβιβασμό, αναγνωρίζοντας την οφειλή του προς τον ενάγοντα, ποσού 12.000 ευρώ, υπό τον όρο παραίτησης αυτού, ποσοστού 50 % του κονδυλίου των τόκων και των δικαστικών εξόδων.
Παράλληλα, έδωσε εντολή στους νομικούς συμβούλους του Δήμου να επιμεληθούν της πορείας του ενδοδικαστικού συμβιβασμού, να παραστούν όποτε οριστεί συνεδρίαση ενώπιον Συμβουλίου του ανωτέρω Δικαστηρίου και να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ