Με τη σύμφωνη γνώμη της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Ζέττας Μακρή, ο Δήμος Αλμυρού συνεργάζεται με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικές δράσεις.
Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού, την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 8.30μμ, με τη διαμεσολάβηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Kας Ζέττας Μακρή.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού, κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη προσκάλεσαν αρχικά την Υφυπουργό, Kα Ζέττα Μακρή προκειμένου να συζητηθεί πρόταση συνεργασίας για την εκπόνηση περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος στα Σχολεία του Δήμου Αλμυρού. Με τη σύμφωνη γνώμη της Υφυπουργού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την ανωτέρω ημερομηνία και με δική της προτροπή συμμετείχαν σε αυτή και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, κ. Γιώργος Πολύζο και Σωκράτης Σαβελίδης, ώστε να προγραμματιστεί και να σχεδιασθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση.
Η Υφυπουργός, Kα Ζέττα Μακρή και οι αρμόδιοι Διευθυντές, άκουσαν με ενδιαφέρον και δήλωσαν θετικοί στην πρόταση του Δήμου Αλμυρού για την εφαρμογή ενός προγράμματος ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών των σχολείων του Αλμυρού. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των εργαστηρίων δεξιοτήτων, που ήδη διεξάγονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Στα πλαίσια έμπρακτης ανάπτυξης σύγχρονων μορφών εκπαίδευσης με βιωματικό χαρακτήρα, θα παρέχεται από τον Δήμο Αλμυρού ενημερωτικό υλικό, εγκεκριμένο από τους αρμόδιους Διευθυντές, το οποίο θα διαμοιράζεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αξιοποιηθεί εντός των ηλεκτρονικών τάξεων που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και εξακολουθούν να λειτουργούν κατά περίπτωση.
Στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών όλων των ηλικιών αναπτύσσοντας ουσιαστική περιβαλλοντική συνείδηση και ανακαλύπτοντας καινοτόμους τρόπους δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ