Το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει καταστεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια διογκώνεται συνεχώς. Ο Δήμος Αλμυρού έχει επωμιστεί, βάσει του νόμου, την ευθύνη για την καθολική διαχείριση του και έχει την βούληση να κάνει ένα Δήμο πρότυπο αναφορικά με την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Επίσης, η εντατική ενασχόληση και η αναζήτηση λύσεων προσθέτει σημαντική εμπειρία επί των θεμάτων που αφορούν την ευζωία των αδέσποτων ζώων, ενώ οι καλές πρακτικές και οι κατάλληλες συνεργασίες με έμπειρους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην διαχείριση τους.
Σε ετήσια βάση προβλέπονται δαπάνες: α) για υπηρεσίες περισυλλογής και μεταφοράς προς στείρωση ή περίθαλψη περίπου διακοσίων (200) αδέσποτων ζώων και για κτηνιατρικές υπηρεσίες συνολικά 49.876 € με Φ.Π.Α. και β) για προμήθεια ειδών διαβίωσης και ζωοτροφών συνολικά 24.000 € με Φ.Π.Α.
Το όραμα του Δήμου Αλμυρού είναι αφενός η βελτίωση της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στα ζώα συντροφιάς και αφετέρου η συνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του, που απορρέουν από την νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των αναγκών των αδέσποτων ζώων. Η εδραίωση της αλλαγής νοοτροπίας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την συνεχώς εντεινόμενη ενημερωτική καμπάνια των πολιτών κάνοντας χρήση του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου, τα social media και την ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να λειτουργεί το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας για τα ζώα συντροφιάς.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://almyros-city.gr/…/DIMOTIKO_KATAFUGIO_ADESPOTON…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here