Η πρώτη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο για το σχέδιο των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν στο κέντρο της πόλης του Αλμυρού, ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
Θα ακολουθήσουν και άλλες, προκειμένου η λύση που θα εξευρεθεί να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών αλλά και να σέβεται τη φυσιογνωμία της πόλης.
 
Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η βέλτιστη πρόταση που τελικά θα επιλεγεί για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους και ασφαλή τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα, απαιτεί τη συνεργασία όλων των δημοτών και τον σεβασμό στην πόλη και τον συμπολίτη.
 
Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, να βρίσκονται δηλαδή αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια της Κεντρικής Πλατείας ή πάνω σε θέση για ΑΜΕΑ ή πάνω σε πάρκινγκ καταστημάτων και τραπεζών επί ώρες ή μπροστά στο Δημαρχείο και σε θέσεις για αυτοκίνητα του Δήμου ή μόνιμα σταθμευμένα σε χώρους πεζοδρόμων ή να διέρχονται δίκυκλα με μεγάλη ταχύτητα μέσα από την Κεντρική Πλατεία(!)
 
Ο Δήμος Αλμυρού, δαπανά 50.000 ευρώ ετησίως σε μισθώματα για χώρους πάρκινγκ για τη δωρεάν εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών. Η νοοτροπία ελάχιστων που θέλουν το όχημά τους να βρίσκεται σε “απόσταση αναπνοής” από τους ίδιους όπου και αν κάθονται ή εργάζονται, είναι απολύτως αντικοινωνική και εντελώς αντίθετη με τη σκέψη και τη φιλοσοφία που έχουμε για μια ανθρώπινη πόλη.
 
Ως νέα Δημοτική Αρχή, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο τρόπο με πειθώ και -κυρίως- με παράδειγμα, ώστε να αντιληφθούν όλοι πως η τήρηση των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και σεβασμού προς τον συμπολίτη και το περιβάλλον της πόλης στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Μόνο με αυτό το δεδομένο θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τη λειτουργία τους και περαιτέρω βήματα, όπως οι πεζοδρομήσεις οδών και οι ποδηλατόδρομοι, που απαιτούν τη συνέργεια και τον σεβασμό όλων.
 
Είμαστε σίγουροι πως στην προσπάθειά μας αυτή θα βρούμε συμπαραστάτες τους δημότες του Αλμυρού που μας εμπιστεύτηκαν τη Διοίκηση ώστε να βελτιώσουμε την -τόσο παραμελημένη- καθημερινότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ