Μέχρι 7 Ιουνίου δηλώσεις κομμένων κτηνοτρόφων ζωικής

Λίγες μόλις ημέρες και μέχρι τις 7 Ιουνίου μπορούν οι αιγοπροβατοτρόφοι που είχαν απόκλιση άνω του 10% στη συνδεδεμένη ενίσχυση µε αποτέλεσμα να µην πληρώθηκαν ή να έλαβαν λιγότερα ποσά στην πρόσφατη πίστωση, να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης µέσω των ΚΥ∆ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Αυτό ανακοινώνει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραµπατζή, µε ανάρτησή της µέσω του λογαριασμού της στο facebook.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής διοικητικής πράξης, ακόμα κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις:

α) όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και

β) όσοι έχουν υποβάλει ήδη µία φορά διοικητική πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, η «εντολή άνωθεν» φέρνει τη διαδικασία της αντιστοίχισης των 100 κιλών γάλακτος ανά αιγοπρόβατο πίσω στην αρμοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ κεντρικά, σε µια προσπάθεια να διορθωθεί ο λάθος χειρισμός που στέρησε από τους δικαιούχους περί τα 7 εκατ. ευρώ από τη συνδεδεμένη. Όσοι αιγοπροβατοτρόφοι είχαν απόκλιση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% από τη δηλωθείσα ποσότητα γάλακτος, σε σχέση µε τον αριθμό των ζώων τους, κόπηκαν από την ενίσχυση, ενώ από το 2015 μέχρι πέρυσι, όταν υπήρχε τέτοιο θέμα απόκλισης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εφάρμοζε τη λύση της μείωσης του αριθμού των επιλέξιμων ζώων και έτσι ο κτηνοτρόφος πληρωνόταν για λιγότερα µεν ζώα (όσα δηλαδή αντιστοιχούσαν στη δηλωθείσα ποσότητα γάλακτος), χωρίς ωστόσο να χάνει ολόκληρη τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Τώρα μετά τις διοικητικές πράξεις, οι δικαιούχοι θα πληρωθούν µε ποσά από 300 μέχρι και 39.000 ευρώ για τον καθένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ