Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας των τμημάτων Β βρεφ1, Β βρεφ2 και Γ’ τάξης βρεφονηπιοκόμων του ΕΠΑΛ-ΕΚ Αλμυρού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο μελέτης και εναλλακτικών θεραπειών «ΔιαΜορφώνω».

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Μαρία Τσιγκώνη για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο, τις ειδικότητες εργαζομένων που απασχολούνται, τον τρόπο αξιολόγησης και παρέμβασης αλλά για τη σημαντικότητα της συνεργασίας με το οικογενειακό περιβάλλον στο θεραπευτικό πρόγραμμα του κάθε ασθενούς.

Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο χώρο του Κέντρου, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν όλες τις διαθέσιμες αίθουσες που γίνεται η παρέμβαση (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων και ψυχοθεραπεία, σχολική μελέτη και ειδική διαπαιδαγώγηση). Με μεγάλο ενδιαφέρον απαντήθηκαν οι απορίες των μαθητών, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην παρέμβαση δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να »εξερευνήσουν» τα επαγγέλματα που απασχολούνται στον χώρο και δόθηκαν ιδέες και παραδείγματα δραστηριοτήτων που μπορούν να γίνουν με απλά υλικά.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί : Τσούγκρα Μαρία – Τομεάρχης Υγείας, Αχνούλα Γεωργία , Κοτρώτσιου Μαρία και Μπέλλου Αντωνιέλλα  καθηγήτριες ΠΕ 87 09 Βρεφονηπιοκομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here