Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση 50 συνολικά σημείων ύδρευσης και στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Αλμυρού, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στις αντίστοιχες υποδομές πόσιμου νερού και λυμάτων. Στην τελευταία συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σχετική μελέτη και θα ακολουθήσει η υποβολή πρόταση χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 3.674.988 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Αλμυρού στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».

Παράλληλα, προβλέπεται αναβάθμιση του κεντρικού σταθμού ελέγχου τόσο σε επίπεδο υλικού (hardware), όσο και σε επίπεδο λογισμικού (software) με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Η προμήθεια περιλαμβάνει επιπλέον δοκιμαστική λειτουργία διάρκειας έξι μηνών, καθώς και υπηρεσίες εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος τόνισε πως «η υπηρεσία αφού έλεγξε τη μελέτη, καθώς και τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης που υποβλήθηκαν, τη θεώρησε και την υποβάλλει προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή για την υποβολή της πρότασης. Στην ίδια απόφαση θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος εκτέλεσης του έργου, ο οποίος θα πρέπει να είναι με δημοπρασία».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημ. Εσερίδης, ο οποίος αφού εξέφρασε την αντίθεσή του στη συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον, επισήμανε πως «δεν προκύπτει ποιος συνέταξε τη μελέτη και η διακήρυξη περιλαμβάνει φωτογραφικούς όρους, για παράδειγμα η 10ετής τεχνική και επαγγελματική ικανότητα, που οδηγούν σε αποκλεισμό υποψήφιων και παραπέμπουν σε συγκεκριμένη εταιρεία».

Το μέλος της επιτροπής κ. Αρ. Καραγεώργος, ο οποίος επίσης διαφώνησε με το έκτακτο του θέματος, τόνισε ότι συμφωνεί με τα λεγόμενα του Δημ. Εσερίδη και συμπλήρωσε ότι «για τόσο σημαντικά θέματα ενόψει και του ανοίγματος της αγοράς και ίσως και των συνεδριάσεων διά ζώσης, δεν μπορεί να έρχονται τελευταία στιγμή, καθώς δείχνει έλλειψη συντονισμού».
Επίσης, το μέλος κ. Χρ. Καρακώστας ζήτησε οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ