Εκσυγχρονίζεται με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αλμυρού, η διαδικασία είσπραξης οφειλών από δημότες/οφειλέτες με την αξιοποίηση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Συγκεκριμένα μέσω της ένταξης στο Σύστημα Διατραπεζικών συναλλαγών «ΔΙΑΣ» οι οφειλέτες της θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους προς αυτό μέσω της εκάστοτε Τράπεζας συνεργασίας τους.

Οι πληρωμές, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης κ. Τάσος Δεληζήσης, θα γίνονται μέσω ενός μοναδικού ειδικού κωδικού πληρωμής, ο οποίος θα αναγράφεται στα νέα ειδοποιητήρια που θα εκδοθούν από τη Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ. Με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων πληρωμών που παρέχονται σήμερα, όπως π.χ. μετρητά, χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες, e-baking και phonebaking.

Οι εισπράξεις από όλες τις τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, θα συγκεντρώνονται σε ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑ Αλμυρού, στην όποια τράπεζα συνεργασίας της, το δε αρχείο πληρωμών, θα αποστέλλεται καθημερινά από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. στη ΔΕΥΑ, έτσι ώστε άμεσα να γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη να εξοφλεί τις οφειλές του μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας του.

Για τους οφειλέτες προς τη ΔΕΥΑ ΑΛΜΥΡΟΥ που επιθυμούν να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας τους, θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-POS). Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαχείρισης συναλλαγών 3DS και λειτουργεί μέσω ενός απλού υπολογιστή ή «έξυπνης συσκευής» με σύνδεση στο internet.

Να αναφερθεί ότι η ΔΕΥΑ Αλμυρού απευθύνθηκε σε τραπεζικούς οργανισμούς για τη λήψη προσφορών και τελικά αποφασίστηκε να ενταχθεί στο Διατραπεζικό Σύστημα «ΔΙΑΣ» με Τράπεζα Οργανισμού την Eurobank, καθώς η τελευταία αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη σχετική διαδικασία ένταξης στο Διατραπεζικό Σύστημα «ΔΙΑΣ» εντελώς δωρεάν για τη Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ, ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλών οφειλετών του, από όλες τις συμμετέχουσες στο σύστημα τράπεζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ