Μπορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να ζήτησε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ωστόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού δεν πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε την παραίτηση των μελών του ΔΣ, καθώς η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελος Σημανδράκος, τόνισε στην ΕΡΤ ότι δεν έχει παραιτηθεί και ούτε πρόκειται. Δεν είναι πολιτικά τοποθετημένος όπως είπε, αλλά έχει διοριστεί βάσει ΑΣΕΠ για μία τριετία, έως το 2025, ενώ δεν έχει στα χέρια του καμία επιστολή με την οποία ζητείται η παραίτησή του, καθώς και οι λόγοι γι- αυτήν.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν.

«Δεδομένων των λαθών που έγιναν στην προχθεσινή πληρωμή (της βασικής ενίσχυσης) ζητήθηκαν οι παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ», τόνισε ο κ. Αυγενάκης για το θέμα αυτό, μιλώντας στη Βουλή.

Μάλιστα, ο φάκελος του ΟΠΕΚΕΠΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «κινδυνεύει η εθνική πιστοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε και στην απόφασή του να ζητήσει την παραίτηση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ