Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας

με διεύρυμενη σύνθεση και αφού συζητήσαμε τα οξυμένα προβλήματα που μας απασχολούν αποφασίσαμε σαν πρώτο αγωνιστικό σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί στην αποκεντρωμένη περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας στο Βόλο.(πρώην Νομαρχία).
Διεκδικούμε:
Να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις στους συναδέλφους μας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.
Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας καθώς σε πολλές περιοχές του Νομού είναι αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια και τα μαντριά μας.
Να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα άρδευσης ,να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξεριά,μικρά φράγματα όπου χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα,να προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου.
— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο  πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

–Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής. Παλεύουμε και διεκδικούμε ΕΛΓΑ που εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

–Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδα τους λιγότερα.

–Επιδότηση των ζωοτροφών εδώ και τώρα, να δοθεί ενίσχυση στο κεφάλι ζώου, να αυξηθεί η τιμή των προϊόντων ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους κτηνοτρόφους.

Όχι στα αιολικά πάρκα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου και γενικότερα στον Νομό μας.
Άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κέντρα υγείας του Νομού μας. Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας από την πανδημία. Να δημιουργηθούν οι νέες ΜΕΘ που είναι απαραίτητες στο νοσοκομείο Βόλου με προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμία αποζημίωση για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία.
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ότι κερδίσαμε ,το κερδίσαμε στους δρόμους του αγώνα!
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας.
Προσυγκέντρωση με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στον περιφερειακό με Ιωλκού.
Καλούμε όλους τους φορείς του Νομού μας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ