Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδι» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make A Wish απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου Αλμυρού. Η βράβευση του σχολείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα Αθηνών στην Αστερομέρα του Make A Wish, μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόγραμμα της Ευχής, αλλά και στη βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον δημιουργικό διαγωνισμό 2022 – 2023.

Στην εκδήλωση το σχολείο εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός και διευθύντρια πέρυσι Γκέλλυ Τσιαμανή, καθώς και μια μαθήτρια του σχολείου.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αχιλλείου με ανακοίνωσή του «θέλει να συγχαρεί για ακόμα μια φορά τους μαθητές του σχολείου για τη μεγάλη επιτυχία τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που πίστεψαν σε αυτά τα παιδιά».

Να αναφερθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου Αλμυρού συμμετείχε τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make A Wish, στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, της οποίας η φιλοσοφία είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου κ.λπ. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης του σχολικού κλίματος, ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια, ισότητα και δημοκρατία το δικαίωμα στην εκπαίδευση, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση, στη χαρά, στην αποδοχή, στο όνειρο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κλήθηκαν να δημιουργήσουν συλλογικές συμμετοχές σε διάφορες κατηγορίες, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.
Φέτος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δημιουργίες τους στις εξής κατηγορίες: Σχεδίασε το Αστέρι σου, Δημιουργική κατασκευή, Δημιουργική γραφή – δοκίμιο, Βίντεο, Τραγούδι. Μεγάλη θέληση και αγάπη να συμμετέχουν στον Δημιουργικό Διαγωνισμό έδειξαν, επίσης, φορείς όπως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, φροντιστήρια και άλλοι οργανισμοί, όπου συναγωνίστηκαν μεταξύ τους.

Οι δημιουργίες συναγωνίστηκαν συμμετοχές της ίδιας βαθμίδας στη Γενική και Ειδική Αγωγή αντίστοιχα. Π.χ. οι δημιουργίες των Νηπιαγωγείων Γενικής Αγωγής συναγωνίστηκαν δημιουργίες Νηπιαγωγείων Γενικής Αγωγής κ.ο.κ.
Η ανάδειξη των νικητήριων συμμετοχών πραγματοποιήθηκε κατόπιν ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής.

Το τραγούδι
Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η μαθήτρια της Δ’ Τάξης Δέσποινας Μπεζάτη και τη μουσική η μαθήτρια της Δ’ Τάξης Σοφία Μουζουράκη. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Αστέρια είναι τα παιδιά» και έχει ως εξής:
Δώσε αγάπη αληθινή / Δυνάμωσε κάθε ευχή / Κράτα για πάντα ζωντανή / Την ελπίδα στην ψυχή / Αστέρια είναι τα παιδιά / Και φωτίζουν την Γη / Μια αγκαλιά ζεστή / Γιατρεύει κάθε πληγή / Κράτα το όνειρο σφιχτά / Ζέστανε κάθε καρδιά / Κάθε αστέρι μια ευχή / Που έκανε ένα παιδί / Αστέρια είναι τα παιδιά / Και φωτίζουν την Γη / Μια αγκαλιά ζεστή / Γιατρεύει κάθε πληγή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ