Την Τετάρτη 9 Ιουνίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και όλα τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Ελλάδος διοργάνωσαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εναρκτήρια εκδήλωση προβολής και παρουσίασης της νέας γραμμής της Sky Express από τον Βόλο στο Ηράκλειο Κρήτης, με σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα». Στην εκδήλωση, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί όλη την τελευταία περίοδο για την αξιοποίηση του πολιτικού αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Με αφορμή, λοιπόν, την εν λόγω εξέλιξη, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε αναφορικά με την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ότι πρόκειται για «[…] μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Μία εξέλιξη σύμπραξης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και παραγωγικών φορέων που συνιστά ακόμα ένα βήμα προς την αξιοποίηση του αεροδρομίου της περιοχής μας, καθώς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο μπαίνει στο χάρτη των τακτικών δρομολογιακών αερογραμμών. Ένα βήμα που έρχεται να καταδείξει τη σημασία της σύμπραξης και της συνεργασίας των ενεργών και δυναμικών δυνάμεων κάθε περιοχής για την αξιοποίηση υποδομών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η παρουσία σε μία τέτοια εκδήλωση -για πρώτη φορά- τόσων εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας, πολιτικών παραγόντων, αλλά και Επίτιμων Προξένων άλλων χωρών, καθώς και η στήριξη όλων αυτών προς τη συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργεί ένα ισχυρό αίσθημα αισιοδοξίας ότι θα υπάρχουν και άλλα βήματα, αλλά και περαιτέρω κινήσεις και συνέργειες για την αξιοποίηση του σύγχρονου αεροδρομίου της περιοχής μας. Και σίγουρα θα υπάρχουν περαιτέρω βήματα από την Κυβέρνηση, καθώς, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη σχετική σύσκεψη με τον επικεφαλής του Υπερταμείου, η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είναι προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να έχει ήδη δρομολογηθεί η επικαιροποίηση των σχετικών αναλύσεων και η εκπόνηση σχετικής μελέτης για την προώθηση της διαδικασίας αξιοποίησης. Αξιοποίηση που θα περιλαμβάνει, φυσικά, και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, του Βόλου. Και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Θερμές ευχαριστίες σε όλους […]».

Σημειώνεται ότι η νέα γραμμή ξεκινά την Τρίτη 15 Ιουνίου και θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 και άφιξη 00:10 στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 και άφιξη 12:15 αντίστοιχα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ