Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» είναι σε εξέλιξη, ενώ κάποια ήδη ολοκληρώνονται, βοηθώντας τους πληγέντες να επανέλθουν στην κανονικότητα. Παράλληλα, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών, η Κυβέρνηση ακολουθεί ένα σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών των πληγεισών περιοχών, προκειμένου οι τελευταίες να βελτιώσουν το παραγωγικό δυναμικό τους, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε νέες θεομηνίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αρδευτικό δίκτυο του κάμπου της Καρδίτσας, το οποίο αποκαθίσταται χάρη στις ενέργειες του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και τη χρηματοδοτική στήριξη της Κυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός», επισκέφτηκε την Παρασκευή, 7 Μαΐου, αγροτικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου παρακολούθησε την επανενεργοποίηση των αρδευτικών καναλιών του κάμπου. Ο ίδιος σχολίασε σχετικά:

«Σήμερα, μετά από μια ιδιαίτερα εντατική προσπάθεια από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού και όλους τους εμπλεκόμενους, τα κανάλια του κάμπου της Καρδίτσας γέμισαν πάλι νερό, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της καλλιέργειας των χωραφιών της περιοχής. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε -μετά από το σημαντικό έργο από τον ΤΟΕΒ τους τελευταίους μήνες και τη χρηματοδοτική στήριξη της κυβέρνησης- αφού το δίκτυο άρδευσης και οι σχετικές υποδομές υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον “Ιανό”. Έτσι, δεν εκτροχιάστηκε ο παραγωγικός προγραμματισμός των αγροτών της περιοχής. Το επόμενο στοίχημα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού του δικτύου μέσω της επένδυσης για την κατασκευή σύγχρονου – κλειστού δικτύου άρδευσης για την περιοχή, όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σημαντικό στοίχημα, που θα κερδηθεί και αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ