Συνεχίζεται η πίστωση ποσών στους εκμισθωτές για την κάλυψη της μείωσης των μισθωμάτων που δικαιούνται νομικά και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Την Τετάρτη πιστώθηκε ποσό συνολικού ύψους 182,5 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 269.461 ιδιοκτητών ακινήτων, με το οποίο το κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, προχωρώντας σε κανονιστικές και λειτουργικές προσαρμογές -όλη την προηγούμενη περίοδο- ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες να λάβουν σε συντομότερους χρόνους τη στήριξη του κράτους και τα μειωμένα μισθώματα.

Από αυτό το ποσό, τα 167,6 εκατ. ευρώ αφορούν 265.524 φυσικά πρόσωπα και τα 14,9 εκατ. ευρώ αφορούν 3.937 νομικά πρόσωπα. Προηγήθηκε την Τρίτη η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 15,7 εκατ. ευρώ σε 99.358 μοναδιαίους ΑΦΜ για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021.

Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα -λόγω του μέτρου αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού- της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι σήμερα, συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 385 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, σε στενή συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο της δίκαιης κατανομής των βαρών και εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, συνεχίζει να παρεμβαίνει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου να στηρίξει όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ