Την Αχαΐα επισκέφτηκε, την Τρίτη 3 Αυγούστου, κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να συμμετάσχουν σε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και να ανακοινώσουν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης για τους πυρόπληκτους. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και τους Γενικούς Γραμματείς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ επισκεφθήκαμε την Αχαΐα, η οποία επλήγη από πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιώντας σύσκεψη με όλους τους τοπικούς και εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση -στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής- των διαδικασιών αποκατάστασης και στήριξης των πληττόμενων περιοχών, ενώ πραγματοποιήσαμε επίσκεψη και στα χωριά και στις περιοχές που επλήγησαν.

Οι σκέψεις μας, αυτή τη στιγμή, είναι στις περιοχές της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας που πλήττονται από τις πυρκαγιές, και στο τιτάνιο έργο της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμοδίων. Δύναμη σε όλους και να τηρούμε με ευλάβεια τις κατευθύνσεις και τις εντολές των αρμοδίων. Τον νου μας όλοι».

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος έδωσε μία ενδεικτική καταγραφή των μέτρων στήριξης: «Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Αχαΐα, αναλύσαμε και εξειδικεύσαμε τα οικονομικά μέτρα Κρατικής Αρωγής για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται η επιχορήγηση πληγεισών επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, και η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Μέτρα στήριξης με στόχο, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, να φτάσει η κρατική αρωγή το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες συμπολίτες μας. Φυσικά, η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται δίπλα σε όσες και όσους έχουν ανάγκη, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο, πάντα σε ένα κλίμα στενής συνεργασίας και με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ