Με νομοθετική πρωτοβουλία, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τις διαδικασίες για την αγορά δέκα ασθενοφόρων για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ. Οι πόροι για την προμήθεια των ασθενοφόρων προέρχονται από τον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο και στον οποίο έχουν κατατεθεί έως τώρα δωρεές ύψους 500.300 ευρώ από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα ασθενοφόρα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα ορίσει το ΕΚΑΒ και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ -Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας- θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με την πρωτοβουλία αυτή, το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Ως Υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Μάχη την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη».

Από τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, τα δύο προορίζονται προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ως μίας εκ των τριών μεγαλύτερων υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σημείωσε ότι «η κινητοποίηση της κοινωνίας αποτελεί μία ισχυρή πράξη αλληλεγγύης μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα. Πρόκειται για μία ουσιαστική πράξη, καθώς, συμβάλλει, με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών, στην απόκτηση δέκα ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, το οποίο έχει βρεθεί από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ