Στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως συντονιστή του σχεδιασμού και της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, βρέθηκε την Κυριακή 11 Απριλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των έργων αποκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας, ενώ στη συνέχεια μετέβη και στην Οξυά Μουζακίου.

Έπειτα από τις επισκέψεις του στις αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα επισκεφθήκαμε αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας, όπου με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΟΕΒ βρεθήκαμε σε περιοχές και σημεία που προχωρούν εντατικά τα έργα αποκατάστασης, στο πλαίσιο και ειδικής χρηματοδοτικής στήριξης προς τους ΤΟΕΒ από την Κυβέρνηση και δη τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα έργα, στο πλαίσιο και της στενής συνεργασίας που έχουμε όλη αυτή την περίοδο, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, διασφαλίζοντας ότι οι μεγάλες ζημιές που υπέστη το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής θα έχουν επουλωθεί, ώστε να μην διαταραχθεί ο παραγωγικός σχεδιασμός των αγροτών και επηρεαστεί δυσμενώς το εισόδημα τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε τη συνεργασία». Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία ‘Ιανός’ ειδική χρηματοδότηση διατέθηκε προς τα ΤΟΕΒ για την αποκατάσταση των δικτύων και των υποδομών τους, λόγω των καταστροφών. 

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μετέβη στην Οξυά, σχολιάζοντας σχετικά: «Επισκεφθήκαμε με τον Δήμαρχο Μουζακίου και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας που έχουμε όλη την τελευταία περίοδο, την Οξυά και την ευρύτερη περιοχή, όπου συζητήσαμε στο πεδίο, σε συνέχεια της ωρίμανσης του τεχνικού σχεδιασμού, για τις ανάγκες που υπάρχουν για να αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους πολίτες της περιοχής μετά τη θεομηνία του ‘Ιανού’. Είχαμε, φυσικά, την ευκαιρία να συζητήσουμε και με κατοίκους της περιοχής, για τα προβλήματα και τις ζημιές που άφησε πίσω ο  ‘Ιανός’. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τη συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης και να επιστρέψει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ