Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές της Μαγνησίας πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο παγετό, αλλά και να ενημερώσουν τους πληγέντες αγρότες σχετικά με τις διαδικασίες αποζημίωσης. Η αυτοψία θα συνεχιστεί σε περιοχές της Μακεδονίας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σε συνέχεια σχετικής κατεύθυνσης από την πολιτική ηγεσία, ξεκινήσαμε την Κυριακή μια σειρά επισκέψεων σε περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, ώστε να έχουμε εικόνα από τις ζημιές στο πεδίο και να συνομιλήσουμε με τους αγρότες, ενημερώνοντας τους για τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες στο πλαίσιο μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για τη διαχείριση του φαινομένου. 

Πρώτη στάση η Μαγνησία και περιοχές όπως οι Μικροθήβες, η Νέα Αγχίαλος, το Σέσκλο και τα Κανάλια. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες χτυπήθηκαν σημαντικά από τον παγετό, να επισκεφτούμε τα χωράφια τους, και να τους αναλύσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από τον ΕΛΓΑ, αλλά και τις παρεμβάσεις που δρομολογούμε ώστε οι αποζημιώσεις να φτάσουν έγκαιρα και δίκαια, και η αρωγή να είναι στοχευμένη – εκσυγχρονίζοντας και βελτιώνοντας όπου απαιτηθεί στοιχεία του θεσμικού πλαισίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε εντατικά τη χαρτογράφηση και οριοθέτηση της έκτασης και της έντασης των συνεπειών του καιρικού φαινομένου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες. Επόμενη στάση, Ημαθία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ