Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προώθησης αναπτυξιακών υποδομών στο νομό Μαγνησίας προχωρά και η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης του ΟΣΕ για μία νέα σιδηροδρομική γραμμή, όπως είχε σημειωθεί και σε προγενέστερες τοποθετήσεις. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, στις 8 Ιουλίου 2021, αποφάσισε και ενέκρινε την προώθηση της προβλεπόμενης διαδικασίας εκπόνησης σχετικής μελέτης αναφορικά με το ενδεχόμενο χάραξης μίας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στη Μαγνησίας, με την οποία ενώνονται οι βιομηχανικές περιοχές του νομού με το λιμάνι, το πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς και περιοχές που δύναται να αναπτυχθούν νέα επιχειρηματικά πάρκα.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ πρόκειται, την επόμενη περίοδο, να προκηρύξει τις οριστικές σχετικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τη διασύνδεση των δύο βιομηχανικών περιοχών του Βόλου (Α’ και Β΄ ΒΙΠΕ) και της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού με το λιμάνι του Βόλου για την εξυπηρέτηση και τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Η νέα σιδηροδρομική γραμμή να είναι επέκταση της γραμμής Βόλος – Λάρισα προς τη Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό, μελετώντας τη σύνδεση με τη βιομηχανική περιοχή Αλμυρού και το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με τον υφιστάμενο σταθμό Λατομείου της γραμμής Βόλος – Λάρισα. Επιπλέον, το υπό μελέτη έργο περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο σύνδεσης της Β’ ΒΙΠΕ με τη γραμμή Βόλος – Λάρισα.
Πρόκειται για μία μελέτη μίας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που δύναται να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός αναπτυξιακού δικτύου στη Μαγνησία, επεκτείνοντας εντός του νομού το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώνοντας όλες τις βιομηχανικές περιοχές με το δίκτυο και το λιμάνι, συνδέοντας το πολιτικό αεροδρόμιο με τις βιομηχανικές περιοχές και το λιμάνι και διασυνδέοντας περιοχές, αλλά και περιοχές δυνητικής ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου -όπως στο Αερινό- με το δίκτυο.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλη την τελευταία περίοδο με τον ΟΣΕ, αναμένοντας τα αποτελέσματα της μελέτης και της προεργασίας για ένα οραματικό νέο έργο για τη Μαγνησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ