Εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2020 της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσο και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν με στοχευμένες πρωτοβουλίες τους να παρεμβαίνουν για να στηρίζουν τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να παραταθεί και για το φορολογικό έτος 2020, η απαλλαγή από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται -είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου- αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων. Υπενθυμίζω ότι το ίδιο μέτρο είχε εφαρμοστεί και πέρυσι, μηδενίζοντας τη σχετική επιβάρυνση για τις συγκεκριμένες παραγωγικές ομάδες.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα ανακουφίσει, φυσικά, και τους αγρότες και τους αλιείς της Μαγνησίας. Με αυτή την νέα πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση αποδεικνύει τη βούλησή της να στηρίξει όσους και όσες πλήττονται από την τρέχουσα κρίση, αξιοποιώντας υφιστάμενα και νέα εργαλεία εντός των διαθέσιμων δημοσιονομικών ορίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ