Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, σε συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, οριστικοποιήθηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Επιχειρηματικά και Βιομηχανικά Πάρκα ΑΕ (ΕΤΒΑ ΑΕ) για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας αναφορικά με ενδεχόμενη αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας για τη δημιουργία επιχειρηματικού ή/και εμπορευματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του εν λόγω δήμου. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των προηγούμενων επισκέψεων και συσκέψεων στο Βελεστίνο και στο Αερινό την προηγούμενη περίοδο, αλλά και την εγκριτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η συνεργασία οριστικοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου, κ. Δημήτριου Νασίκα, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΒΑ, κ. Αθανάσιου Ψαθά, με την παρουσία του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου. 

Πρόκειται, ειδικότερα, για μία συνεργασία που ορίζεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής συμφωνίας με στόχο την κατάρτιση μελέτης και διερεύνησης όλων των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης συγκεκριμένων εκτάσεων του δήμου στα δημοτικά διαμερίσματα Αερινού και Φερών προκειμένου να αξιοποιηθούν -μέσω της δημιουργίας είτε επιχειρηματικού, είτε εμπορευματικού, είτε βιομηχανικού πάρκου- με κυριότερη στόχευση την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή δια της δημιουργίας άμεσων ή έμμεσων θέσεων εργασίας. 

Με αφορμή την οριστικοποίηση της συνεργασίας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε σχετικά: «Με την οριστικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ρήγα Φεραίου και ΕΤΒΑ ΑΕ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του εγχειρήματος της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας για τη δημιουργία επιχειρηματικού ή/και εμπορευματικού πάρκου, η οποία είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή εδώ και αρκετούς μήνες. Ήταν μία περίοδος όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Βελεστίνο και στις υπό αξιοποίηση περιοχές με τα στελέχη της ΕΤΒΑ, έλαβε χώρα παρουσίαση του εγχειρήματος -στο Βελεστίνο- στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για κάθε λεπτομέρεια και, φυσικά, έγιναν και σχετικές συσκέψεις εργασίας στην Αθήνα. Μετά, λοιπόν, την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και την οριστικοποίηση της συνεργασίας, προχωρά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να επιλέξει το σενάριο που επιθυμεί ως προς την αξιοποίηση των εν λόγω δημοτικών περιοχών, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ, η οποία και έχει αναλάβει την κάλυψη του κόστους εκπόνησης της μελέτης. Μετά, συνεπώς, την ολοκλήρωση της μελετητικής διαδικασίας -σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα- θα είναι σε θέση ο δήμος να προχωρήσει στη δεύτερη φάση, που είναι αυτή της αξιοποίησης των δημοτικών εκτάσεων με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή. Έτσι, γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα, μετά από πολλά χρόνια σχετικών συζητήσεων. Ένα πρώτο βήμα, μέσα από μία στενή συνεργασία Δήμου και ΕΤΒΑ υπό την παρακολούθηση αυτής και από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού ή/και εμπορευματικού ή/και βιομηχανικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Νασίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ, κ. Αθανάσιο Ψαθά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης. Και, φυσικά, συνεχίζουμε τη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους εμπλεκόμενους για τη δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών ανάπτυξης και ευημερίας για όλες και όλους […]».

Τέλος, η εν λόγω μελέτη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα αξιολογήσει -μετά από επεξεργασία- τα εναλλακτικά σενάρια και θα επιλέξει το βέλτιστο δυνατό για την περιοχή και το στόχο της συνεργασίας που εξελίσσεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ