Παρατείνονται και για τον Μάιο τα μέτρα μείωσης των ενοικίων για επιχειρήσεις και εργαζομένους που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα. Οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπουν πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων για τις επιχειρήσεις για τις οποίες ισχύουν περιοριστικά μέτρα, καθώς και μείωση ενοικίου κατά 40% για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε αναστολή εργασίας, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα. Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Τέλος, επίκειται η δημοσίευση ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αλλά δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ