Οι πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας συνεχίζονται από την Κυβέρνηση. Ειδικότερα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης της τελευταίας περιόδου και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε συνέχεια της προηγούμενης πρόσκλησης σύναψης σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας έως και πέντε (5) ετών για νέες ακτοπλοϊκές γραμμές διασύνδεσης της Μαγνησίας, εντάσσει στις άγονες γραμμές μία νέα γραμμή για τη Μαγνησία. Ειδικότερα, με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών υπό τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, αποφάσισε την ένταξη της γραμμής Αγία Κυριακή – Τρίκερι (νησί) – Βόλος στα επιδοτούμενα δρομολόγια της επόμενης περιόδου.

Στο πλαίσιο της συνεργασία που έχει με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποτελεί τη θετική είδηση της ημέρας για την περαιτέρω αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας, σε συνέχεια -φυσικά- της σχετικής προεργασίας που έχει γίνει, καθώς και αντίστοιχων πρωτοβουλιών όλη την προηγούμενη περίοδο. Είναι, βέβαια, αποτέλεσμα της χρηστής και λελογισμένης δημοσιονομικής διαχείρισης που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό Ι. Πλακιωτάκη, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, η οποία επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση πόρων και την επέκταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, εντάχθηκε ως επιδοτούμενη και η ακτοπλοϊκή γραμμή Αγία Κυριακή – Τρίκερι (νησί) – Βόλος, η οποία και θα συνεισφέρει καθοριστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής κίνησης προς τις περιοχές του Νοτίου Πηλίου, ενώ θα συμβάλει θετικά και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών του Τρικερίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, από τον Νοέμβριο του 2021 ως -τουλάχιστον- τον Νοέμβριο του 2022, επιδοτείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με επιβατικό πλοίο μεταξύ Αγίας Κυριακής και του νησιού Τρίκερι, με συγκεκριμένες προσεγγίσεις στο πλαίσιο της γραμμής αυτής και με το λιμάνι του Βόλου, οι οποίες θα αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εν λόγω γραμμής εξετάζεται, για τη μεθεπόμενη δρομολογιακή περίοδο να προστεθεί και η προσέγγιση με το Αχίλλειο Αλμυρού, ενώνοντας -ουσιαστικά- ακτοπλοϊκά τις δύο άκρες του Παγασητικού κόλπου. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η σχετική συνεργασία και προεργασία, καθώς βασική προϋπόθεση της περιφερειακής ανάπτυξης είναι η διαμόρφωση των υποδομών, αλλά και των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων κάθε περιοχής ώστε να αυξηθεί η οικονομική δραστηριότητα και το εισόδημα των πολιτών αυτής». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο η γραμμή επιβατικού πλοίου Αγία Κυριακή – Νήσος Τρίκερι, με επτά (7) δρομολόγια την εβδομάδα για όλο το χρόνο, με τρεις (3) προσεγγίσεις στον Βόλο τον χειμώνα και πέντε (5) προσεγγίσεις στον Βόλο το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ